Élet-Stílus

Lecserélték Stohlt a Nemzeti darabjaiban

Abban a pillanatban, amint megjön a papír a büntetés-végrehajtástól, börtönbe vonulok - mondta Stohl András az fn.hu-nak, miután a Nemzeti Színházban alakított szerepeit szétosztották kollégái között.

A Nemzeti Színház mûsorában az eddig Stohl András által játszott szerepeket a következõ színészek veszik át a 2011/2012-es évadban: Az ember tragédiája címû elõadásban az Eszkimó szerepét Makranczi Zalán, a Berzsián és Dideki címû elõadásban Berzsián, a költõ szerepét Földi Ádám, a Holdbeli csónakos címû elõadásban Vitéz László szerepét Fehér Tibor, a Tartuffe-ben Orgon szerepét Hevér Gábor, a Tizenkét dühös ember címû elõadásban a 7. esküdt szerepét Znamenák István, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból címû elõadásban Abram szerepét Nagy Zsolt, az Egyszer élünk… címû elõadásban a Tiszteletes és a szovjet százados szerepét Alföldi Róbert, a Szent Johanna címû elõadásban Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú szerepét Szabó Kimmel Tamás játssza.

Az Úri muri címû elõadást egyelõre nem tûzi mûsorra a színház.

Ha a családomra és magamra gondolok, akár a jövõ héten börtönbe vonulnék. De mivel tizenegy szerepem van a Nemzeti Színházban, így attól teszem függõvé, hogy ott mit döntenek, találnak-e valakiket helyettem – nyilatkozta kedden a 10 hónap letöltendõ börtönbüntetésre ítélt Stohl András a Blikknek az ítélethozatal után. Színháza szerda délután döntött helyettesítésérõl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik