Élet-Stílus

Így készüljünk a náthaszezonra

Az egész családnak jó, ha a gyerekek immunrendszerét már jó előre felkészítik a rá váró megpróbáltatásokra.

Elkezdődött az óvoda és az iskola, a kicsiknek pedig mostantól nemcsak az új követelményekre kell odafigyelniük, de az egészségükre is. A megszokott otthoni környezetből kilépve, az új közegben számos új kórokozóval is találkozhatnak, melyek egy felkészületlen immunrendszert azonnal megtámadhatnak – olvasható az Inforádión.

Náthás, megfázásos tüneteket okoznak, némely esetben szövődményként alsó és felső légúti gyulladásokkal járnak együtt, amik hosszú hetekre, hónapokra is megmaradhatnak. A szülőknek épp ezért, már jó előre érdemes felkészíteniük a gyermekük és persze saját immunrendszerüket erre az időszakra.

A szakértők azt javasolják, hogy már nyáron kezdjük meg a felkészülést azzal, hogy vitaminban és ásványi anyagban is gazdag gyümölcsöket adunk a gyerekeknek. A magas C-vitamin tartalmú cseresznye, a sárgabarack – melyből elég néhány szem is -, a meggy és a ribizli is remek vitaminforrás. A szakértők emellett javasolják, hogy a nyár végét zárjuk probiotikum kúrával, és töltsünk annyi időt levegőn, amennyit csak lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik