Élet-Stílus

Ellenőrzik az ovik játszótereit

A Fogyasztóvédelem most azt vizsgálja, mennyire biztonságosak az óvodai játékszerek.

Az ellenőrzés egyik legfontosabb célja az, hogy a hatóság felmérje a játszóterek állapotát és ha valamilyen hiányosságot talál, akkor arról tájékoztassa az érintetteket. Mindezt azért, mert szeptember elsejével újra megkezdődött az iskola és az óvoda, a gyerekek pedig szünetekben sok időt töltenek majd az udvaron és az ott felszerelt játékokkal.

A játszótéri eszközök használata olykor veszélyeket rejthet magában, amit a szabványok betartásával, megfelelő anyagválasztással és rendszeres karbantartással minimálisra lehet csökkenteni. Az esetleges balesetek elkerülése érdekében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) alaposan megvizsgálta a kereskedelmi egységekben lévő és a szabad téri játszótereket. A hatóság munkatársai a nagyszabású vizsgálat során csak kevés – főleg a dokumentációt érintő – hiányosságot találtak.

Az elkövetkező hetekben az NFH munkatársai az óvodában telepített csúszdákat, mérleghintákat, és ütéscsillapító eszközöket veszik górcső alá, hogy az apróságok minél biztonságosabb eszközökkel játszhassanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik