Élet-Stílus

A nők lemondtak a nagy Ő-ről

A Bridget Jones-lányok 30 felett feladják a tökéletes pasi hajszolását.

A 30-as éveikben járó szingli nők inkább választanak egy megbízható partnert, aki épp csak “megteszi”, mint hogy éveket várjanak a tökéletes férfire, miközben azt kockáztatják, hogy talán sosem válhatnak anyává. A szakértők szerint ebben az életkorban a többség már belátja, hogy olyan férfit, aki minden elvárásuknak maradéktalanul eleget tesz – vagyis vicces, intelligens, sármos – nem találnak.

Az egyre intenzívebben ketyegő biológiai óra hatására a nők hajlandók lemondani vágyálmaikról és inkább a biztos kapcsolatot választják. Egy erre vonatkozó felmérés szerint 10-ből 1 nő inkább választ egy “kevésbé tökéletes” partnert, mintsem elszalassza a lehetőséget, hogy anyává váljon.

Egy ilyen kompromisszum azonban még a szakértők szerint is veszélyeket rejthet: még a gyermekáldás és a biztos családi háttér sem egyenes út ugyanis a boldogsághoz. Azok közül, akik lemondtak a nagy Ő-ről, csupán 15% vallotta, hogy utólag is elégedett választásával, 60% pedig ha újrakezdhetné, inkább várna még néhány évet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik