Élet-Stílus

Becsengettek a kecskeméti Mercedesnél

Megkezdõdött a Mercedes-Benz kecskeméti képzési központjában az elsõ 34 tanuló oktatása.

A tanulók az országban elsõként bevezetett duális képzés keretében sajátítanak el autóipari szakmákat – jelentette be Ulrich Jäger, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR vezetõje csütörtökön Kecskeméten. Ebben az évben három szakmában kezdõdik meg a képzés: tíz tanuló gépjármû mechatronikus, tizennégyen mechatronikus karbantartó és tízen gépjármû karosszéria elõkészítõ, felületbevonó szakmunkás bizonyítványt szereznek 3 év alatt. A 34 tanulóval három éves tanulmányi szerzõdést kötött a gyár. Sikeres vizsga után jó eséllyel pályázhatnak arra, hogy a gyár dolgozóivá vállaljanak.

A termelés beindítása után a beszállítókkal együtt a régióban közel tízezer embernek fog munkát biztosítani a kor legmagasabb technikai színvonalán felépült gyár.

A kecskeméti gyár a Daimler cégcsoport rastatti gyárával mûködik együtt, amely a Mercedes-Benz kompaktjármû szegmensének kompetenciaközpontja. Magyarországon a Mercedes-Benz A- és B-osztály utódgenerációját képviselõ négy modell közül kettõt gyártanak majd. A Kecskeméten 2012-ben gyártandó személygépkocsit elsõ ízben a szeptember 15-én nyíló Frankfurti Autószalonon mutatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik