Élet-Stílus

Dzsudzsák hetekre kidõlt

Az éjszaka megmûtötték a focista törött kulcscsontját. Az Anzsi Mahacskala légiósára négy-hat hét kényszerpihenõ vár, így a soron következõ két Európa-bajnoki selejtezõn nem léphet pályára a válogatottban.

Vörösbaranyi József menedzser elmondta, hogy a csapata szombati bajnoki mérkõzésén megsérült támadó még este Magyarországra érkezett – klubja egyik képviselõje kísérte el -, majd az elõkészítés után, Szilágyi Györggyel, a válogatott orvosával történt egyeztetés után át is esett a szükséges operáción.

“Most voltam a kórházban, a mûtét jól sikerült, Balázs jól érzi magát, egy-két nap múlva hazamehet, aztán megkezdõdhet a rehabilitáció – mondta Vörösbaranyi József. A játékosmenedzser még hozzátette: Dzsudzsák Balázs a szakemberek reményei szerint négy-hat hét elteltével újra játszhat majd, de addig sem áll le, amennyire a válla engedi, lábra erõsíthet, edzhet. A rehabilitációt – a válogatott orvosával egyeztetve – Magyar Mátyás doktor irányítja.

“A hozzám eljutott visszajelzések alapján egy egész ország aggódik értem, és ez nagyon jól esik – idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja Dzsudzsákot. – Egy nagyon peches szituációban szenvedtem sérülést, de szerencsére nem a lábamnak lett baja, és az orvosok szerint a mûtétem jól sikerült. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített, és együttérzésérõl biztosított. Különösen rossz érzéssel tölt el, hogy most sérültem meg, amikor nagy lehetõség kapujában áll a válogatott, ugyanis nagyon készültem a soron következõ két mérkõzésre. Most még fáradt vagyok a mûtét után, de holnap már hazamehetek, és természetesen egyik elsõ utam Telkibe vezet majd, hogy meglátogassam a csapatot. Derûlátó vagyok, bízom a gyors gyógyulásban, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy októberben már ismét gyõztes gólt rúghatok a finneknek.”

A futballista baloldali kulcscsontja a Rosztovval szembeni találkozó elején, a hetedik percben tört el. A magyar válogatott – Dzsudzsák nélkül – jövõ pénteken Svédországot fogadja, négy nappal késõbb pedig Moldovában lép pályára Eb-selejtezõn. Az utolsó fellépés október 11-én, a finnek ellen esedékes.

Sándor György a keretben

Dzsudzsák Balázs sérülése miatt Sándor György, a Videoton középpályása kapott meghívót Egervári Sándor szövetségi kapitánytól a magyar labdarúgó-válogatott keretébe. “Nagyon sajnálom Balázst, hiszen éppen csak elkezdte oroszországi karrierjét, és máris súlyos sérülést szenvedett – fogalmazott Egervári Sándor a szövetség honlapjának közlése szerint. – A sérülés sosem jön jól, de most, mikor két rendkívül fontos mérkõzésre készülünk, különösen nehéz helyzetbe hozott bennünket, hiszen újabb meghatározó játékost vesztettünk el. Nincs szerencsénk az utóbbi idõben, mivel olyan alapemberek hiányoznak a csapatból, mint a sérült Szalai Ádám és Gera Zoltán, valamint Juhász Roland és Vanczák Vilmos, aki eltiltás miatt nem léphet pályára a svédek ellen, most pedig Dzsudzsák Balázs is csatlakozott hozzájuk. A helyére behívott Sándor György tehetséges futballista, aki rendre jó teljesítményt nyújt a Videotonban. Más stílusú játékos, mint Balázs, de a középpályán akad több variációs lehetõség is. A holnap kezdõdõ telki edzõtábor nagy feladata, hogy megtaláljuk az optimális megoldást az elõttünk álló meccsekre.”
Sándor Györgyöt eredetileg biztonsági tartaléknak jelölte Egervári Sándor.A svédek elleni, jövõ pénteki mérkõzésen eltiltás miatt hiányzó Juhász és Vanczák négy nappal késõbb, a moldovai összecsapáson már pályára léphet.

A keret tagjai hétfõn Telkiben kezdik meg a közös felkészülést a két selejtezõre.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok:
Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (MVM Paks)
védõk:
Varga József (DVSC-TEVA), Fehér Zoltán (Gyõri ETO), Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank), Vanczák Vilmos (FC Sion), Juhász Roland (Anderlecht)
középpályások:
Koman Vladimir (Sampdoria), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Elek Ákos (Videoton), Vadócz Krisztián (Osasuna), Czitkovics Péter (Kortrijk), Koltai Tamás (Gyõri ETO), Sándor György (Videoton)
csatárok:
Szabics Imre (Sturm Graz), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town), Stieber Zoltán (Mainz)

biztonsági tartalék:
Mészáros Norbert (DVSC-TEVA)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik