Élet-Stílus

Új együttest alapított Som Lajos

Újra aktívan zenél Som Lajos, a Tûzkerék, a Neoton, a Taurus, a Piramis és a Senator egykori basszusgitárosa. A 63 éves zenész az új együttesében, a Stormban a magyar rocktörténet két másik fontos szereplõjével, a gitáros Slamovits Istvánnal (ex-Edda) és a dobos Szakács Lászlóval (ex-HBB) zenél együtt.

Som Lajos a Senator 1987-es feloszlása óta nagyon ritkán hallatott magáról mint zenész. Bár 1992-ben és 2006-ban fellépett a Piramis visszatérõ koncertjein, 2006-ban már csak epizódszerepet kapott, a sajtóban rossz egészségi állapotáról, alkoholizmusáról lehetett olvasni.

Lesznek koncertek is

Storm néven elindította új zenekarát, amelyben rajta, Slamovits-on és Szakácson kívül Csákvári László, a Room Service elnevezésû Bryan Adams tribute zenekar tagja énekel és gitározik, Laki Zoltán (ex-Gesarol, Vastaghúros Swetter) pedig billentyûs hangszereken játszik.

Az MTI kérdésére kitért arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben semmiféle szervi baja, fizikális gondja nem volt az elmúlt években, mindössze egy kislábujj-operációja volt.

Az 58 éves Slamovits István elmondása szerint Som Lajos már tíz-tizenöt éve tervezte egy új zenekar létrehozását. “Jó lelkiismerettel állok a közös zenéléshez, igyekszem mindent elkövetni az együttes sikere érdekében. Én is írok zenéket, persze a dalok többségét Lajos hozza, ugyanúgy, mint régen a Piramisban. Lemezt is akarunk, meg koncertezni is, de mindent a maga idejében, az utat végig kell járni” – fogalmazott Slamó.

Felrázni az állóvizet

“Hálás vagyok a sorsnak, hogy végre együtt játszhatunk és megvalósíthatjuk, amirõl már olyan régóta beszéltünk. A jövõ héten kezdünk próbálni, szerintem év vége felé kiderül, mikor lépünk színpadra” – szögezte le Slamovits, aki az Edda és a No együttes után az elmúlt másfél évtizedben kétszer is hosszabb idõt töltött Izraelben, ahol fizikai munkából élt.

A Stormban Szakács László, az Ikarus, a Gesarol, a Hobo Blues Band egykori tagja lesz a dobos, az Ausztráliában élõ zenész most emiatt tért haza. “Célunk az, hogy a napjainkra teljesen leamortizálódott, közönségét elveszített magyar rockzene állóvizét felrázzuk” – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik