Élet-Stílus

Banderas, a pszichopata doktor

Több mint húsz év után újra Spanyolországban forgatott Antonio Banderas. A színész visszatért kedvenc rendezõjéhez, Pedro Almodóvarhoz, aki egy pszichopata orvos szerepét bízta rá.

Frankenstein-szerû szereppel tért vissza szülõföldjére Antonio Banderas. A Hollywoodban élõ 50 éves színész Pedro Almodóvar „A bõr, amelyben élek” címû filmjében alakít egy pszichopata orvost. A spanyol rendezõ volt, aki útjára indította Banderast a világhír felé. 1990-ben dolgoztak együtt utoljára, a „Kötözz meg, és ölelj” címû filmben.

“Annyi hollywoodi év után szükségem volt másfajta munkára. Amerikában szép filmeket csinálnak, de biztosabbra mennek a színészek. Talán azért, mert túl sok pénz forog kockán. Az, hogy újra Pedróval dolgozom, felelevenítette bennem a gyökereimet.” – mondta Antonio Banderas a BBC-nek.

„Almodóvarnak csak az alkotáshoz és a kísérletezéshez kell a pénz. A kísérletezés tilos az Egyesült Államokban, ha meghallják a kísérleti film szót, ki vagy rúgva” – teszi hozzá.

Almodóvar vér nélküli horrorfilmként írja le új filmjét (amelynek a magyarországi premierje: szeptember 8.), amelyben a nõi fõszerepet Elena Anaya játssza. Banderas szerint a rendezõ azt kérte tõle, úgy mutassa be az orvosban lakó szörnyeteget, hogy amikor borzasztó dolgokat tesz, az is csak úgy tûnjön, mintha csak aszpirint írna föl a betegnek.

A 61 éves Pedro Almodóvar az „Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén” címû filmjével futott be 1988-ban. A „Mindent anyámról” és a „Beszélj hozzá” címû filmek hozták meg a számára a világsikert.

Antonio Banderas az utóbbi években a Zorró legendájával aratott sikert, a Shrek 2.-ben pedig Csizmás Kandúr hangjaként is hallhattuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik