Élet-Stílus

A Király fürdõbe költözik a Tûzraktér

admin
admin

2011. 08. 23. 18:13

Vízraktér néven a budai Király fürdõben szerveznek zenei, filmes, irodalmi és családi programokat, színházi és mozielõadásokat a tavasszal bezárni kényszerült Tûzraktér üzemeltetõi; az új mûvészeti helyszín szeptember 10-tõl nyílik.

A Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt.-vel decemberig kötöttek megállapodást, addig mindenképpen állandó programmal lesznek jelen a Fõ utcában – mondta Gräff Alexandra, a Vízraktér sajtóreferense.

“A Vízraktér nem egyszerûen a Tûzraktér helyszín- és némileg profilváltása, hanem más alkotócsoportokkal – Szabad az Á, Picasso Point, Magyarhangya – és a fürdõvel közös vállalkozás” – hangsúlyozta a sajtóreferens, hozzátéve: a programkínálat hasonló lesz a Tûzraktéréhez.

A Magyarhangya által szervezett filmklub napközben hagyományos vetítésekkel, esténként pedig – a technikai adottságok miatt – zenekar által kísért némafilmekkel vagy silent moziként, azaz fülhallgatóval követhetõ hangosfilmekkel fog mûködni. A programban helyet kapnak tánc-, színházi és cirkuszi elõadások, performanszok, irodalmi estek, vitadélutánok, térspecifikus kamarakoncertek, kiállítások, gyermekprogramok, valamint hétvégenként iparmûvészeti vásárok fiatal képzõmûvészek alkotásaiból – sorolta a Vízraktér munkatársa.

A Tûzraktér régi, Hegedû utcai épületére vonatkozó kérdésre válaszolva Gräff Alexandra elmondta: abban már nem folyatnak tevékenységet, mostanra csak az iroda és néhány mûvész maradt a házban. A tulajdonos VI. kerületi önkormányzattal kialakult vitát azonban nem sikerült rendezni, ezért a szeptember 20-án kezdõdõ perben a bíróságnak kell majd ítéletet hoznia.

Terézváros önkormányzata márciusban írt ki pályázatot a Hegedû utcai épület üzemeltetésére, ez azonban sikertelenül zárult a jelentkezõk hiánya miatt. A pályázatot akkor az önkormányzat pénzhiánnyal indokolta, és havi hárommillió forint bérleti díjat kért az ingatlan használatáért.

A Tûzraktér üzemeltetõi a sikertelen kiírás után részletes mûködési koncepciót nyújtottak be az önkormányzathoz, amely azonban végül úgy döntött, hogy az épületet a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt.-nek adja üzemeltetésbe, a Tûzrakteret pedig május 6-ig az ingatlan átadására szólította fel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.