Élet-Stílus

110 millióért azt tanulod Pekingben, mint Londonban

Az első világiskola jövő tavasszal nyílhat Manhattanben.

Mégis mire jó ez az egész? A világ egyik országából a másikba utazgató szülőknek hozhat megkönnyebbülést az a kezdeményezés, melyet a Yale korábbi vezetője, Benno Schmidt és Christopher Whittle álmodott meg.

Céljuk, hogy a világ 20 nagyvárosában nyissanak majd olyan iskolát, ahol nyelvektől, kultúrától és országtól teljesen függetlenül mindenhol ugyanazt a tanrendet követik – írja a Burzsuj blog. Az első világiskola Manhattanben épül és az ötletgazdák évi két új iskolát nyitnának: többek között Pekingben, Londonban, Párizsban, Tokióban, Mumbaiban és Sydney-ben is, hogy csak néhányat említsünk.

A különleges képzésnek és a kényelemnek persze ára is van: a különleges iskolába járásért különlegesen sok pénzt kell fizetni, a tandíj egy évre ugyanis 7 millió forint. Mivel az induláskor 12 (később esetleg 15) osztályos képzési rendszerben gondolkodtak az ötlet gazdái, könnyen elképzelhető, hogy a leendő iskolások szüleinek mélyen a zsebükbe kell majd nyúlni. Mire a gyerkőc végez, addigra már akár 110 millió forintnak megfelelő pénzt kifizethetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik