Élet-Stílus

Mi jó a másnapos gyomornak?

Ha felébredtünk egy hosszúra nyúlt este után és megfogadtuk, hogy soha többet nem iszunk, már csak azt kell eldönteni, hogy mit tudunk megenni.

A baj csak az, hogy a másnapos ember közvetlenül ébredés után még jó ideig nem tud majd jóízűt enni. Hogy miért? A másnaposság és annak kellemetlen tünetei miatt sem. A fejfájás, az émelygés, a hányinger, az általános gyengeség, az ingerlékenység a macskajaj legtipikusabb velejárója, azért alakulnak ki, mert az előző este elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol kiszárította a szervezetet.

Ahhoz tehát, hogy normalizálódjon a helyzet, először a folyadékot kell pótolni: ez lehetőleg az elfogyasztott alkoholmennyiség kétszerese. Ilyenkor minél több vizet célszerű fogyasztani, nem édes gyümölcslevet, és C-vitaminos, kalciumos pezsgőtablettát inni – olvasható a HVG cikkében. Bár sokan esküsznek a „gyógysörre” is, ez csak átmeneti megoldás, helyette inkább gyömbérteát fogyasszunk émelygés ellen. A kávé vízhajtó hatása miatt rossz ötlet: igyunk inkább egy nagy bögre hideg tejet. A cukorszintet néhány szem szőlőcukorral és egy kanál mézzel is helyreállíthatjuk.

Enni csak azután érdemes, ha a kiszáradt szervezet folyadékszintjét már helyreállítottuk. Ha ez megvan, akkor itt kap néhány jó ötletet, hol fogyassza a másnapi reggelit. Ha inkább saját kezűleg ütne össze valamit, ahhoz itt kap jó tanácsokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik