Élet-Stílus

Újra színpadon az A-ha

Koncertet ad Oslóban jövő vasárnap a tavaly föloszlott norvég zenekar a júliusi mészárlás áldozatainak emlékére.

„Azért állunk újra színpadra, hogy megemlékezzünk az áldozatokról. Szeretnénk kifejezni együttérzésünket a gyászoló hozzátartozóknak, és köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek a bajba jutottakon” – közölték az A-ha zenészei.

Még egyszer összeállnak

Morten Harket, Magne Furuholmen és Pal Waaktaar-Savoy hivatalos honlapjukon bejelentették, hogy részt vesznek azon a megemlékezésen, amelyet Oslóban rendeznek a Spectrum koncertarénában augusztus 21-én.

Az A-ha a leghíresebb norvég zenekar. A nyolcvanas évek második felének sikertriója a 90-es években föloszlott, de 2000-ben újra összeálltak. Tavaly viszont bejelentették, hogy külön-külön folytatják a zenélést.

„Csakúgy mint Norvégiát és az egész világot, minket is mélyen megrázott az a kegyetlen és erőszakos provokáció, amelyet július 22-én elkövetettek” – írja közleményében a zenekar.

Egyedül ölt

Július 22-én 77 ember halt meg a norvégiai kettős merényletben. Anders Behring Breivik 69 embert ölt meg Utoyán, a kormányzó munkáspárt ifjúsági táborában. Előzőleg Oslo kormánynegyedében bombát robbantott, ott nyolc ember vesztette életét.

A norvég rendőrség most már biztos abban, hogy Breivik egyedül követte el a merényleteket. Negyven órán keresztül hallgatta ki a férfit a rendőrség, és szinte teljesen bizonyossá vált, hogy igazat beszél – közölte az oslói ügyészség.

Szerdán kiderült, hogy tizenéves hackerek feltörték Anders Behring Breivik két e-mail fiókját, és átadták a tartalmát a rendőrségnek, hogy segítsék a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik