Élet-Stílus

Legyőztük Izlandot

A svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szerda este 4-0-ás győzelmet aratott Izland felett a Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

A magyar válogatott ötödik Izland elleni hazai fellépésén is veretlen maradt: a mostani sikerrel négy győzelem és egy döntetlen a mérlege a szigetországiak ellen Budapesten.
Egervári Korcsmár Zsolt személyében újoncot is avatott.

Az első tíz percben mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes helyzetek, a magyarok először Hajnal szabadrúgásánál, majd Rudolf pörgetésénél találhattak volna az izlandi hálóba. Utóbbi esetben Magnússon kapusnak szerencséje is volt, vetődés közben kapott bele a magyar csatár kissé alacsonyra sikeredett emelésébe.

Ezután a 30. percig inkább a mezőnyben folyt a küzdelem, a színvonal is csökkent, kapkodóvá vált a játék, majd Koman a 32. percben egy 20 méteres átlövéssel megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A szünet előtti utolsó percben a leshatárról induló Rudolf kapott remek kiugratást, s a kimozduló kapust kicselezve az üres kapuba gurított megduplázva a magyar előnyt.

A második játékrész óriási hazai helyzettel indult, majd Hajnal indította jó ütemben az elmélázó izlandi védők közül kilépő Dzsudzsákot, aki magabiztosan lőtt a kapus mellett a hálóba. A folytatásban is több lehetőséget alakítottak ki a magyarok, Bogdánnak mindössze egyszer kellett komoly védést bemutatnia, a hajrában ráadásul Elek is betalált. Az eredmény összességében tükrözte az erőviszonyokat, Egervári Sándor tanítványai megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik