Élet-Stílus

Valóban kávéfüggők a bécsiek

Miután a várossal egyezkedve a bécsi szórakozóhelyeknek hajnali négyről hat órára sikerült kitolni a zárási időt, a kávéházak is változást akarnak: ők a nyitást szeretnék előrehozni.

“Ha a gasztronómia szereplői lehetőséget kaptak, hogy hosszabb ideig tartsanak nyitva, akkor ez a kávéházaknak is kijár” – mondta el Berndt Querfeld, a kávézók szakmai társulásának vezetője sajtótájékoztató keretében.

Jelenleg Bécsben reggel hat órakor nyithatnak a kávézók, sokak szerint azonban ez túl késő: a nyitási időt reggel négy órára akarják időzíteni. A rendőrség külön engedélyével ugyanakkor ma is lehetséges a korai nyitás.

Az éjjel-nappali nyitva tartás, amelyet legutóbb a Drechler kávéház vezetője, Manfred Stallmajer a Kurier című lapban követelt, szerint “reálpolitikai” szempontból nem lehetséges. A hatóságok és a rendőrség ugyanis megköveteli a helyiségek “felfrissítését”: a kávézót be kell zárni, hogy a termeket visszarendezzék, felfrissítsék és ismét megnyithassák.

Tulajdonképpen viszonylag kevés üzemeltető érdekelt az éjjel-nappali vagy hosszabban tartó nyitva tartásban: 10-15 lokálról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik