Élet-Stílus

Több mint 400 liter vért adott Kapolcs

A rendkívüli időjárás ellenére tíz nap alatt mintegy százhúszezren fordultak meg az idei Művészetek Völgyében. Az eső ellenére alig maradt el rendezvény.

Az idei rendezvénysorozatot a korábbi 6 helyett ezúttal csak 3 községben, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden tartották meg. A szinte folyamatos esőzés (120 milliméternyi csapadék) miatt az 1800 meghirdetett programból mindössze 19 maradt el.

A legtöbben Kaláka Versudvart, a Palya-udvart, Hobo színházi estjeinek sorozatát és az Alexandra-udvar valamennyi zenés és irodalmi programját látogatták. Kiemelendő, hogy a Kaláka-udvar Versműhelyében, amelyet Lackfi János József Attila-díjas költő vezetett, 300 (!) vers született.

A három településen 230 árus volt jelen és 94 ideiglenes vendéglátó fogadta a betérőket. A vendégek tájékozódását, közlekedését 200 völgymunkás segítette. Sikeres volt idén is a véradó akció, a vendégsereg 420 liternyi vért adott. A 10 nap alatt 220 köbméternyi szemét gyűlt össze, melynek 10 százaléka volt „szelektív”.

A mentőket százszor kellett riasztani, de komoly sérülés nem fordult elő. A rendőrség 300 intézkedést tett, de említést érdemlő bűneset nem történt. A legtöbb eljárás szabálytalan parkolás miatt indult, egy könnyebb sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik