Élet-Stílus

Hamarosan rajtolnak az újtípusú BKV-buszok

admin
admin

2011. 08. 01. 15:38

Megérkezett Budapestre a tizenhárom használt autóbusz Hollandiából, amelyeket gyorsan „magyarosítottak”. A már forgalomban lévő csuklós Van Hoolok „kistestvérei” hamarosan forgalomba állhatnak a fővárosi utakon.

Alacsonypadlós buszok érkeznek Budapestre. A BKV még 2009-ben állította forgalomba a Brüsszelben használt, majd ott forgalomból kivont alacsonypadlós Van Hool buszait. A csuklós kocsikkal szerzett jó tapasztalatok és az öreg budapesti autóbuszpark frissítése okán döntött a főváros a szóló autóbuszok beszerzéséről – írja Facebook oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.
A 13 jármű nemrégiben érkezett a fővárosba, ahol „magyarosításon” esnek át. A kocsik részben új ablakokat, zárt vezetőfülkét és klímaberendezést kapnak. A kocsikat – ellentétben a csuklós változatokkal – a budapesti flottaszínre is átfényezik a BKV VJSZ Kft. műhelyében.

Nézze meg mivel utazik novembertől a képre kattintva! Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Nézze meg mivel utazik novembertől a képre kattintva! Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A tizenhárom autóbusz várhatóan novemberben állhat forgalomba és a csuklósokhoz hasonlóan a Dél-Pesti Garázs üzemelteti majd őket. Várhatóan olyan vonalakon állhatnak az utazók rendelkezésére, ahol eddig nem volt alacsonypadlós szolgáltatás. Ilyen többek között a 93-as, a 99-es, a 119-es busz vonala vagy éppen a 166, 166A és 266-os autóbuszcsalád útvonala.

A budapesti közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő autóbuszok többsége már elérte, vagy meg is haladta a gyártáskor tervezett élettartamát. Az 1365 darabos autóbusz-állomány közel felét még a 30 évvel ezelőtti műszaki színvonalat képviselő Ikarus 200-as járműcsalád adja, amely az akadálymentesség követelményét sem teljesíti.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.