Élet-Stílus

Már nem tabu a munkahelyi viszony?

Bár szigorú feltételekhez kötik, a többség ma már egyáltalán nem zárkózik el a munkahelyi szerelemtől.

A leggyakoribb előfordulási formája még mindig a gyors, néhány órás egymásbagabalyodás, melynek nincsen hosszú távú következménye – legalábbis ez derült ki az Askmen.com megkérdezéséből, melyben összesen 70 ezer amerikai, kanadai és brit férfi vett részt.

A szakértők szerint azon, hogy manapság gombamód szaporodnak a munkahelyi románcok (a felmérés adatai szerint már minden 4. férfinak van ilyen jellegű tapasztalata), nincs mit csodálkozni: az emberek (szabad)idejük nagy részét a munkahelyen töltik, nincs lehetőségük új ismeretségeket szerezni, új arcokkal találkozni. A munkahelyi ismerkedés tehát adja magát.

A megkérdezettek szerint egy ilyen szerelem – amennyiben a felek hosszú kapcsolatot szeretnének – csak akkor sima ügy, ha a pár tagjai nem főnök-beosztott viszonyban vannak és ha képesek kapcsolatukat felvállalni és elfogadtatni a kollégák között.

Persze egy ilyen románcnak sem örül mindenki: a munkáltatók egy része épp a nyugodt körülmények és a hatékony munkavégzés érdekében szankcionálja az irodai románcokat. Van, ahol – épp emiatt- be kell jelenteni az intim kapcsolatokat, míg máshol már a szerződésben kikötik, hogy a kollégákra tilos potenciális partnerként tekinteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik