Élet-Stílus

Így néz ki egy rendes hongkongi park [PingHong blog]

Szabó Zsanett

2011. 07. 30. 14:34

A nyüzsgő világváros sok apró titkot rejt. Ma egy parkot.

Hongkong nagy része dombokból, hegyekből és nagyon meredek lejtőkből áll, ráadásul a terület 40%-a állami park, vagy természetvédelmi rész, ezért csak 25%-át lehet beépíteni. Annak ellenére, hogy a város erősen urbanizálódott, a kormány rengeteget költ a természet értékeinek megőrzésére, és megfelelő mennyiségű zöld terület kialakítására. A környezettudatosság egyre inkább meghatározó szempont, aminek az egyik legékesebb gyöngyszeme a Kowloon park.

Megyünk majd túrázni is (nagy terv a Dragon’s back), tehát nyilván lesz ennél jóval természetközelibb élményem, de a Kowloon parkról érdemes beszélni, mert maga a csoda.

hkert1 (pinghong blog, )

A park meglepő módon a Kowloon negyed szívében helyezkedik el. Teljes területe 13,3 hektár. Három tavacska és rengeteg árnyas található benne a pihenni vágyók, és az aluszékonyak nagy örömére. A béke szigete ez a park. Komolyan. A történetéről bővebb infót a Wikipedia nyújt a kedves olvasóknak. Azért annyit még kattintás nélkül is megtudhatnak, hogy 1989-ben újították fel, potom 300 millió dollárért. Minden pénzt megért.

kow3 (pinghong blog, )

Az élelmes olvasók észre vehetik, hogy szinte minden képen megtalálható egy karbantartó. A városi nyüzsgésből kiszakadni vágyót csak ők háborgatják ( a park szépsége nyilván nem magától marad fent ) végülis a szépségért meg kell szenvedni.

kow10 (pinghong blog, )

Kicsit elnyúlsz ez egyik pihenő karzatán, és azon kapod magad, hogy locsolnak, vágnak nyesnek, avart szellőztetnek vagy bármi. Ez modjuk egész Hongkongra jellemző. Itt mindenki tudja mi a dolga, és folyton azt csinálja.

kow4 (pinghong blog, )

kow6 (pinghong blog, )

kow5 (pinghong blog, )

kow2 (pinghong blog, )

hkert5 (pinghong blog, )

hkert6 (pinghong blog, )

kow7 (pinghong blog, )

kow8 (pinghong blog, )

Még több kép a Facebookon! Kérédés vagy igény esetén pedig a pinghongblog@gmail.com címet érdemes használni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.