Élet-Stílus

Így néz ki egy rendes hongkongi park [PingHong blog]

A nyüzsgő világváros sok apró titkot rejt. Ma egy parkot.

Hongkong nagy része dombokból, hegyekből és nagyon meredek lejtőkből áll, ráadásul a terület 40%-a állami park, vagy természetvédelmi rész, ezért csak 25%-át lehet beépíteni. Annak ellenére, hogy a város erősen urbanizálódott, a kormány rengeteget költ a természet értékeinek megőrzésére, és megfelelő mennyiségű zöld terület kialakítására. A környezettudatosság egyre inkább meghatározó szempont, aminek az egyik legékesebb gyöngyszeme a Kowloon park.

Megyünk majd túrázni is (nagy terv a Dragon’s back), tehát nyilván lesz ennél jóval természetközelibb élményem, de a Kowloon parkról érdemes beszélni, mert maga a csoda.

A park meglepő módon a Kowloon negyed szívében helyezkedik el. Teljes területe 13,3 hektár. Három tavacska és rengeteg árnyas található benne a pihenni vágyók, és az aluszékonyak nagy örömére. A béke szigete ez a park. Komolyan. A történetéről bővebb infót a Wikipedia nyújt a kedves olvasóknak. Azért annyit még kattintás nélkül is megtudhatnak, hogy 1989-ben újították fel, potom 300 millió dollárért. Minden pénzt megért.

Az élelmes olvasók észre vehetik, hogy szinte minden képen megtalálható egy karbantartó. A városi nyüzsgésből kiszakadni vágyót csak ők háborgatják ( a park szépsége nyilván nem magától marad fent ) végülis a szépségért meg kell szenvedni.

Kicsit elnyúlsz ez egyik pihenő karzatán, és azon kapod magad, hogy locsolnak, vágnak nyesnek, avart szellőztetnek vagy bármi. Ez modjuk egész Hongkongra jellemző. Itt mindenki tudja mi a dolga, és folyton azt csinálja.

Még több kép a Facebookon! Kérédés vagy igény esetén pedig a pinghongblog@gmail.com címet érdemes használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik