Élet-Stílus

Ilyen a Facebook új otthona

A Facebook rendkívüli versenyhelyzetben van, nagyon fontos, hogyan tudja kiszolgálni embereit. Most új helyre költözött a cég.

Februárban jelentette be a Facebook, hogy tágasabb helyre költözik. Székhelyét a San Francisco melletti Menlo Parkban nézte ki. A helyszín korábban a szintén technológiai vállalat a Sun főhadiszállása volt.

A Facebookra jellemző gyorsasággal renoválták is helyszínt. Alig négy hónap alatt készen is állnak az első dolgozók fogadására. A berendezés követi a „hagyományosnak” nevezhető szilícium völgyi infrastruktúrát, ipari környezetben ötletes berendezések és szórakoztató sarkok. A Facebook új irodaháza persze most még igencsak sivár, azonban jól látható, ha élet költözik bele rögtön jobban érzékelhető, hogy milyen a kreatív szabadság egy cégnél.

A Facebook mostani és más irodái - Képgaléria.

A Facebook mostani és más irodái – Képgaléria

A cégnél, amely 750 millió embert szolgál ki, és vezetőjét 2010 év emberének választották– persze nem is képzelhető el más. Itt együtt van minden, ami minden cég álma. Ötletek, megfelelő emberek és sok pénz. De kell is pénz egy ilyen ingatlanra. A 11 épületből álló, 230 ezer négyzetméter területű épületekben 3600 embert tudnának elhelyezni az ingatlan értéke pedig meghaladhatja a 100 millió dollárt.
A kényelmes környezet persze csak egy szempont. A vezető webes cégéknél ez egyik legnagyobb fejtörést a megfelelő emberek megtalálása és megtartása jelenti. Egy frissen végzett informatikusnak a Google a hírek szerint 90 és 105 ezer dollár közt fizet, amely az ipari átlag felett van jóval, amely 80 ezer dollár. És mint ismert a Google-től sokakat szippantott el a Facebook. Csábítják őket a nagy fizetés mellett sajátrészvény opcióval is, amely egy ilyen befektetés-központú szemlélettel rendelkező környezetben a pénznél is vonzóbb lehet.

A közösségi oldal pedig bevételi szempontból is kezd jól teljesíteni. Az idei évre tervezett bevételei elérhetik a 4 milliárd dollárt, amely a duplája a tavalyinak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik