Élet-Stílus

Dózi nem megy Amerikába

Mikóczy Zoltán úgy döntött - bár benevezte lovát az USA legnagyobb versenyfesztiváljára, a Breeders’ Cup-ra -, hogy törölteti Overdose-t a költséges amerikai versenyből - írta a PannoniaOverdose.

Dózi tulajdonosa szeretné, ha lovának ismét lehetősége nyílna a világelittel megmérkőzni. Erre Angliában, Yorkban, a többnapos Ebor Festival keretében augusztus 19-én megrendezésre kerülő 1000 méteres, Group I-es Nunthorpe Stakes-ben kerülhetne sor.

Ha az augusztus eleji angliai út esetleg meghiúsulna, van egy másik menetrend is: benevezték augusztus végére, a baden-badeni Goldene Peitschére is, arra az 1200 méteres Group II-es futamra, amiben tavaly elveszítette a veretlenségét.

Mikóczyék titkos titkos vágya, hogy Amerikába utazzanak novemberben, a nemhivatalos telivér-világbajnokságnak is nevezett Breeders’ Cup-ra, ami az USA legnagyobb meetingje. Erre egy hónapja már be is nevezték Overdose-t. Azonban Mikóczyék átértékelték a lehetőségeiket, és úgy döntöttek, hogy visszavonják a lovat még a nevezési díj első 25 ezer dolláros részletének megfizetése előtt.

Ha ugyanis Overdose nem nyerne Yorkban, további 30 ezer dollárba kerülne a nevezése, plusz az odautazásért még egyszer ennyit kellene fizetniük. Egy harmadik hellyel is éppen csak megközelítenék a nullszaldót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik