Élet-Stílus

Tolvajok és bohémek a Margitszigeten

Freddie Mercury-emlékkoncerttel, operett- és musical-előadásokkal várja a közönséget a Margitszigetre és a Városmajorba a Budapesti Nyári Fesztivál július végén és augusztus elején.

Queen magyarul

Az Egy bohém rapszódiája című koncert-show-ban magyarul szólalnak meg a legszebb Queen-slágerek, Miklós Tibor fordításában. Az ismert dalok nemcsak Freddie Mercury karizmatikus személyiségét idézik meg, hanem összefüggő láncot alkotva, a kivételes képességű zenész életébe is bepillantást nyújtanak.

A legendás rockzenészt és az életében szerepet játszó személyeket a legkiválóbb hazai énekesek keltik életre: Serbán Attila, Szomor György, Varga Miklós, Zentai András, Puskás Péter, illetve Nagy Anikó és Miklós Eponin. Tóth Vera a váratlan betegsége miatt nem tud fellépni a nagyszabású produkcióban július 29-én a Margitszigeten, a dalok egy részét a testvére, Tóth Gabi énekli el helyette. A kétrészes, kétórás show-t látványos panorámavetítés kíséri.

Vigye haza Robin Hoodot!

A legendás Robin Hood története augusztus 5-én és 12-én – a tavalyi hatalmas sikerű ősbemutató után – újra látható a Margitsziget romantikus környezetében. Az idén a szerencsés nézők akár DVD-n is hazavihetik a tolvajok fejedelmének zenés változatát, és a szereplők az előadás után dedikálják is a lemezt.

A klasszikus történetet új köntösbe öltöztették a szerzők, Szomor György és Miklós Tibor. A musical szereplőit olyan sztárok keltik életre, mint Kovács Áron, Andrádi Zsanett, Hajdú Steve, Puskás Péter és Gesztesi Károly. Az előadásban tűzzsonglőrök, artisták, valamint kiváló táncosok és kaszkadőrök is közreműködnek.

A Margitszigetre az előadásokra a közönség akár hajóval is érkezhet.

Mindenkiből lehet gróf

Baracs István mérnök úr, hogy megleckéztesse Korláthy grófot úgy dönt, grófi ruhába öltözteti Miskát a lovászt, hogy bebizonyítsa: „mérnök 4 év alatt lehet az ember, gróf öt perc alatt lehet bárkiből”. A Mágnás Miska a Budaörsi Játékszín előadásában látható a Vársmajori Szabadtéri Színpadon, július 28-án. A főbb szerepekben Magyar Attila, Gregor Bernadett, Trokán Péter és Tordai Teri áll a világot jelentő deszkákra a Városmajorban.

A zene ereje

A Muzsika hangja is a Városmajori Szabadtéri Színpadon csendül fel. Howard Lindsay, Russel Crouse, Richard Rodgers és Oscar Hammerstein méltán világhírű musicalje a Pannon várszínház előadásában látható augusztus 11-én. A mű hírnevét, értékét mindenekelőtt az adja, hogy a slágerré vált dalokon és szerethető hősein kívül máig megdöbbentően erős társadalmi-történelmi mondanivalót is hordoz.

További előadásokról, programokról itt olvashat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik