Élet-Stílus

Magyar kislány tervezett álomautót

Szöllősi Szonja bűvös táskaautója elvarázsolta a Toyota Dream Car zsűrijét.

A tehetséges budapesti kislány sikeréről, az idén már hetedik alkalommal megrendezett Toyota Dream Car versenyén, a Design Pumpa blog számolt be. Szonja több hónapos versengés után megnyerte a verseny egyik fődíját, győzelme értékét pedig tovább növeli, hogy nemcsak kategóriáját, hanem ráadásul a Toyota elnökének különdíját is elnyerte.

A 7 éves Szonja bűvös táskaautója 120 ezer másik versenyző remekművével mérte össze magát. A selejtezőktől a döntőig hosszú volt az út: tavaly októbertől egészen mostanáig nem lehetett tudni, kik a legjobbak. A rangos zsűri, aminek tagja volt a világhírű mangarajzoló Akira Toriyama is, márciustól júliusig bírálta a gyerekrajzokat.

A Dream Car Contest – melynek fődíja egy japán út  – lényege, hogy az 50 országból érkező résztvevők megrajzolják álmaik autóját. Az első ilyen versenyt 2004-ben rendezték meg kettős céllal: a szervezők szerettek volna létrehozni egy olyan versenyt, ami szórakoztatja a kicsiket, másrészről rávenni őket arra, hogy használják a kreatív képzeletüket. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik