Élet-Stílus

Ciklon hűti Közép-Európát

Csütörtök délutánra az egész ország területén jelentősen hidegebb lesz, mint az elmúlt héten. Sok helyen zivatarokra és szélrohamokra is számíthatunk.

Az átmeneti, rövid felszakadozások mellett többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég csütörtökön, csupán délután délnyugaton csökken helyenként tartósan a felhőzet.

Több helyen valószínű zápor, északkeleten még zivatar is lehet. Estétől egyre nagyobb területen a szél északnyugatira fordul, és főként a Dunántúlon és a keleti zivatarok térségében lesznek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 24 fok között alakul.

Önálló ciklon örvénylik Közép-Európa felett. A ciklon keleti oldalán meleg levegő áramlik; Ukrajnában, a Balkán-félsziget keleti felén még 30, 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Ugyanakkor Északnyugat-, Nyugat-Európa felett jóval hűvösebb van, ott a délutáni órákban is csak 16, 23 fokot mérnek. Az említett ciklon területén sokfelé esik az eső, záporeső, helyenként heves zivatar is kialakul felhőszakadással, szélrohammal.

A ciklon fokozatosan északkelet felé helyeződik, a több fokkal hűvösebb levegő csütörtök estig a Kárpát-medence keleti részét is eléri.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik