Élet-Stílus

Vége sokak ingyenes múzemlátogatásak

admin
admin

2011. 07. 19. 12:52

Változnak a múzeumi látogatókat megillető kedvezmények.

Július 26-ától szűkül azoknak a köre, akik díjtalan belépésre jogosultak az állami kezelésű múzeumokban.

A jogszabály-módosítás fő oka a Nemzeti Erőforrás Minisztérium
(Nefmi) indoklása szerint, hogy az indokolatlanul széles kedvezményezetti kör mára fenntarthatatlanná vált, veszélyeztette az intézmények működőképességét. Jelenleg a látogatók csaknem fele ingyenesen, harminc százaléka pedig valamilyen kedvezménnyel látogatja az intézményeket.

Megszűnik a díjtalan belépés lehetősége a főiskolai és egyetemi oktatóknak, a közművelődési intézmények dolgozóinak, az állandó kiállításokra szervezetten érkező diákcsoportoknak is. (A diákokcsoportoknak a jövőveben 50 % kedvezmény jár.) Díjtalan marad a belépés a 70 éven felülieknek, valamint a közoktatásban dolgozó pedagógusoknak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.