Élet-Stílus

Még engedélyre vár a Sziget

Bár a Sziget fesztivál a szervezők szerint minden előírásnak megfelel, a rendezvény és ennek részeként egy körülbelül 30 méteres torony, a mai napig nem kapott hatósági engedélyt - írta a Magyar Nemzet.

A szervezők Újbuda jegyzőjétől várják a fesztivál megrendezéséhez szükséges engedélyeket, amelyeket még a hatóság vizsgál. Benis Dániel, az augusztus 10-től 15-ig tartó rendezvény háttértechnikai vezetője a lapnak elmondta: még nincs meg minden engedély.

A fesztivál egyik kiemelt helyszíne lesz az a 30 méter magas, kilátóként és vendéglátó teraszként működő “szupertorony”, amelynek kivitelezését a Vodafone mobilszolgáltató finanszírozza.

A Sziget ügyében az elmúlt csaknem két évtized gyakorlatával szemben idén azért nem Óbuda-Békásmegyer hatósági vezetője jár el, mert a kerület “érintettségre” hivatkozva a fővárosi kormányhivatalt kérte egy másik eljáró hatóság kijelölésére. A III. kerületi önkormányzatnál nem indokolták, miért hárították el maguktól a felelősséget. Így került az ügy a XI. kerület jegyzőjéhez, aki a mai napig nem adta ki az engedélyt.

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője szerint ők minden előírásnak megfelelnek. A napilap azon kérdésére, hogy sokakban kétségeket kelthet a “szupertorony” biztonsága, kifejtette: az építmény szerkezeti elemeiben semmiben sem különbözik az úgynevezett nagyszínpadtól, így ott sem lehet gond. Hangsúlyozta, hogy a toronyra, akárcsak a színpadokra, nem kell külön engedélyt kérni.

Ezzel szemben Ughy Attila, a fővárosi közterület-hasznosítási bizottság fideszes elnöke határozottan állítja, hogy engedély nélkül semmiféle torony nem építhető. Az ügy további furcsasága, hogy a városházán még mindig úgy tudják, az illetékes hatóság Óbuda – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik