Élet-Stílus

Könnyebben lefogysz, ha szereted a tested

A lisszaboni szakértők szerint az ádáz kilók ellen a testmozgás és a diéta mellett, a magabiztosság is segíthet.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a portugál orvosok most síkra szálltak az egészséges testkép fontossága mellett, hiszen egymást érik a különféle testképzavarokról szóló hírek. Ezeknek hátterében – általában a nőknél, de egyre több férfinál is – a tökéletes test elérésére való törekvés, a pluszkilókkal folytatott ádáz harc áll.

A testképzavarok és az azokkal szorosan összefüggő evési rendellenességek (például az anorexia) a szakértők szerint megelőzhetők egy kis önismerettel és tudatossággal. A portugál szakemberek vizsgálatukban kimutatták, hogy sokkal könnyebb úgy lefogyni, ha alapvetően szeretjük a testünket. Szerintük ha nem az ellenséget, hanem a szövetségest látjuk meg testünkben, nem kell drasztikus módszerekhez folyamodnunk, hogy megszabaduljunk néhány pluszkilótól.

Ennek bizonyítására diétázókat vizsgáltak meg, akiket két csoportra osztottak. Míg az egyik csoportban általános, fogyással kapcsolatos tanácsokat kaptak a résztvevők, addig a másikban a szakértők rendszeresen foglalkoztak a résztvevők testképével is. A tanulmányból kiderült, hogy a második csoportban háromszor annyit fogytak, mint a hagyományos módszerekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik