Élet-Stílus

John Malkovich-ot az utca embere inspirálja

Ki hitte volna, hogy A John Malkovich menet főhőse szabadidejében profi divattervező?

Technobohemian a márka neve, amit csupán a felső tízezer ismerhet testközelből és John Malkovich keze munkáját dicséri. Persze joggal tehetjük fel a kérdést, hogy lesz Amerika egyik legkiemelkedőbb színházi- és mozifilmes színészéből profi divattervező?

Az 58 éves híresség már 10 éve szabócentit ragadott és sorra gyártja férfiaknak szánt ruhakölteményeit. Az idei Karlovy Vary-i fesztiválon még egy zártkörű divatbemutatót is tartott a felső tízezernek, a Népszabadság riportere ezen az eseményen készített interjút a színészlegendával.

Arra a kérdésre, hogyan kapcsolódott a divat világához a következő választ adta: „Mindig is érdekelt a divat. Ha az a kérdés, hogy miért vágtam bele a divattervezésbe, akkor azt kell mondanom, hogy a színház az oka. Számos színpadi produkciónak terveztem már meg a kosztümjeit, két hónap múlva is nekivágok egynek Párizsban. Másrészt sok neves divattervezőnek álltam korábban modellt: Pradának, Yohji Yamamotónak vagy épp Comme des Garcons-nak”.

A férfiruhákra szakosodott Malkovich egyik divattervezőt sem követi. Őt az utca embere, a történelem és a festészet inspirálja. Rajong a finom textíliákért és leginkább a női ízlés irányadó számára. A teljes interjút és Malkovich féltve őrzött kulisszatitkait itt olvashatja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik