Élet-Stílus

Milyen egy szép női test?

Vajon a 21. században a homokóra-, a kólásüveg- vagy a sütőtök-alak a szexi?

Régóta átalakulóban van a tökéletes női alakról kialakult kép: homokóra-alak helyett ma már inkább a sütőtök dívik, keskeny derékkal, szélesebb csípővel és nagyobb mellekkel. Ezt támasztják alá azok a kutatási eredmények, melyeket nemrég hoztak nyilvánosságra Nagy-Britanniában. Ezek szerint a nők átlagos csípőmérete az 50-es évekbeli ideálhoz képest 8 centit csökkent, míg derékbőségük 29 centit nőtt.

Ez a szakértők szerint elsősorban a stressz miatt van így: a stressz hatására ugyanis a szervezetben extra energiák szabadulnak fel, amik – ha eközben nem végzünk elég fizikai munkát – a derék körül rakódnak le. Azért itt, mert itt közel vannak a májhoz, ahol a szervezet újra energiává alakítja majd a zsírt.

A vizsgálatból emellett az is kiderült, hogy a nők elképzelése saját alakjukról és a valóság köszönő viszonyban sincs egymással. Az adatok szerint a nők nagy része úgy érzi, alakja leginkább a sütőtökhöz hasonlít – ami érthető, hiszen ez az új ideál – ám a valóságban csupán a brit nők 8%-a rendelkezik ilyen alakkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik