Élet-Stílus

Orkán volt a VOLT-on

A VOLT fesztivál második napján a portornádók és kisebb faágak leszakadása ellenére minden ment a maga rendjén. A résztvevők részt vettek, meg sört.

A fesztiválok menetrendje az ott alvók számára általában a következőképpen fest: a 0. napon érkezők megküldik már az első éjszakát is, hiszen végre sikerült kiszakadni a hétköznapokból. Ezután következik egy kicsit szerényebb első nap, ahol még számítanak a koncertek, és az ember még a zenei rendezvényeken kívüli eseményekre is képes koncentrálni, itt is egy erős éjszaka következik.

további képek a galériában! Fotó: Kummer János / fn.hu

további képek a galériában! Fotó: Kummer János / fn.hu

A második napra már fogy az energia, de kezd erősödni a felhozatal, hiszen a javát mindig hétvégére hagyják. Ekkor azonban már redukálódik a figyelem is a preferált bandák körére. A mélypont általában a harmadik napra érkezik el. Számos esetben bekövetkezik az úgynevezett fesztiválkóma, amikor a résztvevő „visszamegyek valamiért a sátramhoz” hivatkozással otthagyja ismerőseit, majd 15 órán át semmiféle kapcsolatot nem létesít a külvilággal, mert a sátrában mély kómába merül. A feltöltött energiatartalékokkal pedig kezdődhet előröl az egész.

A kissé hosszú bevezető konklúziója, hogy második napra az idei VOLT-on több értékelhető előadói produkció esett mint az előzőekre, de mi is fáradtunk és az energiánkat az ízlésünknek megfelelően igyekeztünk beosztani. A VOLT nagyszínpadával szemben található VIP-sátor, lelátó, kanapégyűjtemény, stb. például kiválóan megfelelt a Kowalsky meg a Vega pattogós rock-ska keverékének hallgatásához. Láthatóan a szép számban összegyűlt tömeg is élvezte, legalábbis a számok szövegeit egész jól ismerték.

A Tankcsapda az ő koncertjük után tartott rövid klipbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót, majd Gerendai Károllyal, a Sziget főszervezőjével közösen bejelentették, idén lesz külön metál/hard rock nagyszínpad a Szigeten, ahol a Tankcsapda lesz a headliner.


VOLT fesztivál 2. nap (Fotó: Bihari Ádám/fn.hu)

VOLT fesztivál 2. nap (Fotó: Bihari Ádám/fn.hu)

Ekkor még égett a napmelegtől a kopasz punk taraja, de hamarosan Sopront is elérte az a viharzóna, amiről már napok óta kérdezősködtek a Pesten maradt ismerősök, hogy vajon VOLT-on is ennyire leszakadt-e az ég. Eső azonban még sokáig nem jött, csak az irtózatos szél kreált fura portornádókat a nagyszínpad és az MR2-színpad között, a csapolt sörösök pedig bizonytalankodva kortyolták a porral telített folyékony kenyeret.

Az Akkezdet Phiai még viszonylag nyugodt időjárásban kezdett neki a nyugatos írók harlemi kapcsolatainak kitálalásához, ám mire az Egyházam van, annak az égbolt a teteje opuszhoz értek, az égbolt bemutatta, hogy nem is annyira biztos, hogy tető szeretne lenni, inkább leszakadna, ha lehet. Az eső még mindig váratott magára, de ekkor már orkánerejű szél fújt. Mivel a váltásunk pénteken érkezik, ezért úgy döntöttünk, hogy a House of Painbe még belefülelünk, aztán nekivágunk a viharos sztrádának, de végül már a pályája csúcsán valahol 1992 és 1994 között járó ír származású amerikai rapcsapatot is csak a parkolóból hallgattuk. A pénteki napról holnap a másik felünk számol be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik