Élet-Stílus

Hármat vágott a Fradi

A bajnoki bronzérmes Ferencváros hat év után győzelemmel tért vissza a nemzetközi kupaporondra: Prukner László együttese csütörtökön hazai pályán 3-0-ra nyert az örmény Ulisses ellen a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

A magyar csapat góljait Maróti, Otten és Félix szerezték.

A zöld-fehérek magabiztos előnnyel várhatják az egy hét múlva esedékes, jereváni visszavágót, s amennyiben sikerül továbbjutniuk, a norvég Aalesund és a walesi Neath párharcának győztesével találkoznak a 2. körben.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Ulisses (örmény) 3-0 (2-0)
————————————–
Albert Stadion, 6000 néző, v.: Vincic (szlovén)
gólszerzők: Maróti (31.), Otten (33.), Félix (69.)
sárga lap: Maróti (45.), illetve Bareghamjan (39.)

Ferencváros:
————
Ranilovic – Fülöp N. (Balog Z., 73.), Grúz, Otten, Junior – Jovanovic, Maróti, Józsi (Csizmadia, 77.) – Andrezinho, Abdi, Oláh (Félix, 63.)

Ulisses:
——–
Malkov – Ugrekelidze, Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Paro (Szahakjan, 50.), A. Grigorjan, Adamjan, Bareghamjan, D. Grigorjan (Dzsikia, 55.) – Zokou (Nranjan, 75.)

Az első percekben szinte csak a Ferencváros birtokolta a labdát, később az örmények azzal próbálták lassítani a játékot, hogy hátul járatták a labdát – többnyire sikerrel. A magyar bajnokság bronzérmese azonban igen jó, harcos felfogásban futballozott és bár szerencsés góllal, de vezetést szerzett, majd a megzavarodott vendégek újabb védelmi hibáját kihasználva megduplázta előnyét egy pontrúgást követően. A játékrész hajrájában még büntetőből sem tudott szépíteni az Ulisses, így a Ferencváros elégedetten vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban a zöld-fehérek leginkább a labda és az eredmény tartására törekedtek, de a csereként beállt Félix jó játékának és góljának köszönhetően igazán kényelmes előnnyel vághatnak neki a jövő heti örményországi visszavágónak.

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője:
“Örülök, hogy az első nemzetközi kupamérkőzésen győzni tudtunk. Nem tudtuk feltérképezni ellenfelünket, így különösen nagy siker ez az eredmény. Az első gól sokat segített, feloldotta a görcsöket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik