Élet-Stílus

Szuperprodukció a Margitszigeten

Csaknem százötven évvel ezelőtt írta meg Victor Hugo a XIX. század egyik legnagyszerűbb regényét, mely tükröt tart kora társadalmának a hosszú raboskodás után feltételesen szabadlábra került Jean Valjean küzdelmes életén keresztül. A nyomorultakból készült musical újra látható a fővárosban.

A zenés változat Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása, amelyet 21 nyelvre fordították le, a 42 ország 291 városában eddig játszott több mint 43 ezer előadást több mint 55 millióan látták. 1980-ban mutatták be először Párizsban, majd öt évvel később Londonban, ahol azóta is megszakítás nélkül játsszák. A magyarországi ősbemutató 1987-ben volt Szegeden.

A nyomorultak az idén sztárszereposztással, a kecskeméti Katona József Színház előadásában látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A produkció rendezője Korcsmáros György, díszletét Kentaur tervezte, főszerepekben többek között Feke Pál, Egyházi Géza, Miller Zoltán, Puskás Péter, Koós Réka, Mahó Andrea, Simon Boglárka, Trokán Nóra látható.

A musical még két alkalommal látható: július 1-jén és 2-án. További információ, szereposztások és friss hírek a Budapesti Nyári Fesztivál honlapján.

Puskás Péter Marius szerepében (fotó: Puskel Zsolt).

Puskás Péter Marius szerepében (fotó: Puskel Zsolt).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik