Élet-Stílus

Feljelentést tesz az FTC a tv-jogok ügyében

admin
admin

2011. 06. 29. 09:00

A televíziós jogok ügyében feljelentést tesz a Ferencváros. Egyelőre csak "próbajátékon lévő" szponzorról lehet beszámolni a klubnál - írja a Nemzeti Sport.

A lap tájékoztatása szerint az FTC elnöke szurkolói ankétot tartott a Springer-szobornál, ahol több száz szimpatizáns jelent meg. “Válságban vagyunk, a poklot éljük most meg, ezért kellett csökkenteni a költségvetést, a focistáknál ez 60 százaléka az elmúlt évihez képest” – mondta Kubatov Gábor. “Közöltük pár játékossal, hogy képtelenek vagyunk fizetni a korábbi bérüket – a többség ezt megértette. A stábnál is csökkentettük a költségeket, mi sem veszünk fel fizetést. A szponzoroknak vannak elvárásaik, átlátható költségvetést akarnak, ezt most még nem tudjuk garantálni, de ezen dolgozunk, nagyon nehéz…”

Kubatov szerint jelen pillanatban úgy tűnik, 600 millió forint hiányt okoztak az angolok, így minden felesleges kiadás, jövőbeni büntetések, zárt kapus meccs, végzetes lehet.
Az elnök megerősítette, nem lesz televíziós közvetítés a csütörtöki Európa Liga-selejtezőről az örmény Ulisses ellen, ugyanis még Furulyás János idejében 50 ezer euró kölcsönért eladták a jogokat, ami aránytalanul alacsony összeg. Azóta ráadásul továbbértékesítették a jogokat, a jelenlegi vezetés azonban nem ismeri el a korábban kötött megállapodásokat. A televíziók a rendezetlen viszonyok miatt nem adják az FTC EL-meccsét. Már megírták a feljelentést, és meg is teszik a szükséges jogi lépéseket.

A lehetséges szponzorokkal kapcsolatban elhangzott, hogy eddig csak kisebbek estek be, a Groupama biztosító “próbajátékon van” a nemzetközi kupameccseken. A Zrt. egy euróért történő átvételével kapcsolatban augusztus 30-ig tolták ki a határidőt (még tart az átvilágítás), a stadion és a körülötte levő területek megvétele esetében elképzelhető a magyar állam szerepvállalása is.
Az ankéton kiderült, hogy Almássy Kornél politikus veszi át a jégkorong szakosztályt, a férfi kézilabdások esetében nem volt más megoldás, csak a PLER-rel való fúzió (zöld-fehér lesz a mez, kék csíkkal, a meccseket Lőrincen rendezik). A focistáknál még nincs végleges mez, míg az internetes megjelenéssel nem tudnak mit kezdeni, ugyanis a jogok Várszegi Gábor kezében vannak, akivel a többi, birtokában levő kereskedelmi jogokkal együtt békés úton akarnak megállapodni az átvételükről (az üzletember állítólag 1,8 milliárdot kér értük).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.