Élet-Stílus

Tankcsapdával búcsúzunk az elnökségtől

Kedden a nulladik nappal indul az idei VOLT Fesztivál, amelyen szombatig fellép többek között Moby, a 30 Seconds To Mars, a My Chemical Romance, a Pendulum, a Tankcsapda és a Quimby. A soproni „kis Sziget” egyben hazánk uniós elnökségének hivatalos záróbulija is.

A VOLT-on 27 tagállam fesztiválozóinak részvételével Európa Kemping, Európa Színpad, European Gipsy Rocks! fesztivál, HungariKult kiállítás, Európa Konyha, Európa Sátor emlékezetet az uniós elnökség végére. Újdonság, hogy a 18 év alattiak a bejáratnál külön karszalagot kapnak, alkoholos italt ezzel nem vásárolhatnak. A szervezők a tavalyinál is több, 90 000 vendéget várnak a Hűség Városába.

Naponta több világsztár is megfordul június 29-től Sopronban. Fellép a My Chemical Romance, a Thirty Seconds to Mars, a Sum 41, Moby, a Pendulum, a Primus, a House of Pain, Paul Kalkbrenner, a The Ting Tings, Dub FX, a Nouvelle Vague, a Crookers és még nagyon sokan, megannyi helyszínen. A hazai kínálatban szinte kivétel nélkül minden, igazán népszerű produkció megtalálható a Tankcsapdától a Quimbyig. Idén újra a VOLT színpadán játszik majd a Hiperkarma és az Európa Kiadó is.

A VOLT-on debütál a Fesztiválkártya, amely a készépnzes vásárlás helyett egy gyorsabb, biztonságosabb, kényelmesebb, idehaza egyedinek számító rendszer.

Az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijaként ezúttal a VOLT Fesztivál is Európa színeibe öltözik. Az Európa Kemping minden bizonnyal a legszínesebb “fesztivál a fesztiválban”. A szervezők 27 tagállamból több száz fesztiválozót hívtak meg Sopronba, a 18-25 év közötti fiatalok öt napon át a kemping területén laknak majd, őket magyar fiatalokból verbuválódott mentorok kalauzolják Sopronban és környékén, valamint a fesztiválon. A kivétel nélkül amatőr zenészekből álló meghívottak arra vállalkoztak, hogy az Európa Színpadon mutatnak majd be az országukra jellemző zenei produkciókat, a VOLT utolsó napjára pedig egy közös gálaműsort állítanak össze.

A VOLT nyitónapján – június 29-én – “European Gipsy Rocks!” címmel igazán neves hazai- és világsztár produkciók adnak koncertet, több színpadon. Fellép többek között Emir Kusturica és a no Smoking Orchestra (SRB), az Asian dub Foundation, a !DelaDap (A, Cz, H), a Figli Di Madre Ignota (I) a Lo’Jo (F), a Mahala Rai Banda (RO), a Gipsy.Cz (CZ), a Riva Starr (UK), valamint a Parno Graszt, a Romano Drom és a Szilvási Gipsy Folk Band.

Erre a négy és fél napra épül fel az Európa Konyha, ahol a kontinens gasztronómiai kínálatával igazán egyedülálló körülmények között találkozhatnak a résztvevők, a Magyar Konyhában pedig ismert magyar sztár séfek bográcsban készítenek ételeket.

A VOLT-on kerül először bemutatásra a “HungaryKult TOP 20” címre keresztelt kiállítás. Több tízezer fiatalt arra buzdítottak a VOLT szervezői, hogy ajánlásaikkal, szavazataikkal mondják el, milyennek látják ők Magyarországot, melyek azok a “fiatalos hungarikumok”, amelyek jól jellemzik 2011-ben hazánkat. Az internetes szavazás során első 20 helyen végzett ételekról-italokról, tárgyakról, helyekről és személyekről ismert közéleti személyiségek írták le személyes kötődésüket. A teljes lista – a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával – csak a helyszínen lesz látható, de annyi már most tudható, hogy első helyen a pálinka végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik