Élet-Stílus

Facebook-mesekönyv a beteg gyerekekért

Krónikus betegségben szenvedő gyermekeket segít az első magyar Facebook-mesekönyv.

Hamarosan olvasható az első Facebookon íródó magyar könyv, a Bátor Könyv. A daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére terápiás programokat kínáló Bátor Tábor gondozásában megjelenő ingyenes mesekönyv hétről hétre bővül egy-egy újabb fejezettel. A történetet a Bátor Tábor Facebook-oldalán, illetve a batorkonyv.hu-n lehet elolvasni. Az újabb fejezetek mindig csütörtökön jelennek meg, az olvasók pedig vasárnapig szavazhatnak a közösségi oldalon három lehetséges folytatásról, így téve interaktívvá a történetet.

Az egyes fejezeteket olyan ismert írók, tévések, újságírók és bloggerek írják, mint Lackfi János, Kepes András, Novák Péter, Geszti Péter, Csiszár Jenő, Oroszlán Szonja, Rácz Zsuzsa, Schell Judit, Till Attila, Törőcsik Mari, Mautner Zsófia, Bakos Piroska, Winkler Róbert és Bazsó Gábor, a történetet pedig D. Tóth Kriszta fogja össze és szerkeszti, illetve ő írta a nyitófejezetet is. A társszerzők hetente adják egymásnak a stafétát és alakítják a történetet a saját ötleteik szerint. A Facebook-mesekönyv illusztrációit Holló Anna készítette.

Az önkéntesek által szervezett Bátor Tábor 2001 óta táboroztat daganatos és krónikus betegségben szenvedő gyerekeket. Az elmúlt 10 évben több mint 2500 gyermek vehetett részt ingyenesen a Bátor Tábor turnusaiban. 2008-ban szervezték meg első nemzetközi turnusokat, idén pedig már Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Olaszországból is várnak beteg gyermekeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik