Élet-Stílus

5+1 „nélkülözhetetlen” nyári kellék

Átfogó képet próbálunk nyújtani a strandra, nyaralásra illetve a nyári szabadabb életmódhoz szükséges kellékekről. Hasznosakról és hasztalanokról.

Öreg, de kipróbált technológián alapszik a Nokia új telefontöltője, a dinamón. A piacelemzést követően a szerkezet nem is Európában lesz először kapható, hanem Kenyában. Hiszen mobilja szinte mindenkinek van már a Földön, maximum az elektromos hálózat hiányzik hozzá. Ezért termeljük saját magunk az áramot. Nem is kell túl sokat tekerni hozzá. Elég alig 10-12 kilométeres sebességgel 10 percig, máris 37 órára elegendő töltöttséghez jutunk.

5+1 „nélkülözhetetlen” nyári kellék 1

Zsebzuhany

Kempingben, vagy sátorozás közben is menthetetlenül elérkezik az idő: meg kell fürdeni. A zuhanyzókra órákig kell várni, már, ha egyáltalán vannak. A Pocket Sized Shower erre a problémára nyújt megoldást, ráadásul olyan kicsire összecsomagolható, hogy gyakorlatilag a zsebünkben elfér – ahogy a neve is sugallja. Kicsit nagyobb változatai kaphatóak már régóta a hazai túraboltok kínálatában, de ekkora méretben valódi gyöngyszem lehet minden kempingező számára. Alig 30 dollárért.

5+1 „nélkülözhetetlen” nyári kellék 1

USB-s napszemüveg

Az USB-k variánsai lassan a darwini evolúciós tanokat döngetik. Természetes szelekció révén ugyanis biztosan nem jött volna létre a napszemüveg-USB. Mielőtt kihalna, életképesebb, ha márkás. A 4GB memóriás kulcsra elég sok adat, zene, vagy film ráfér, így némi értelme is van. Ha mégis ellopják, menő napszemüvegünk viszont adatkezelési botrányba is sodorhat.

5+1 „nélkülözhetetlen” nyári kellék 1

Napelemes strandszatyor

Zöld a jelszó manapság, így van ez a tengerparton is. Telefon mindenkinél, de mi van, ha lemerül? Egy normál strandtáskától maximum annyi várható el, hogy beleférjen a naptej, a papucs, a törököző, a könyv. A napelemes táska viszont – igaz, kissé áron felül (249 dollár) – feltöltheti fényképezőnket vagy a telefonunkat. Ennél csak a napelemmel tölthető elem az ördögibb találmány.

Hangszórós törölköző

A strandon heverészni különösen úgy szórakoztató, ha szól némi zene is az ember füle mellett. Mindezt egy törülközővel megoldani égészen szellemes megoldás. Azért a szerkezet nem visel el korlátlan mennyiségű vizet, így könnyen eltávolítható a törülközőből mielőtt a mosógépbe dobnánk.

5+1 „nélkülözhetetlen” nyári kellék 1

+ Léggitár

Melyikünk nem játszott még léggitáron? Főleg a metál és rőzsehaj párosítás jó az eszeveszett szólózás közepette. Láss csodát, most megalkották – az ellentmondásos identitású – hordozható léggitárt.

5+1 „nélkülözhetetlen” nyári kellék 1A legjobb benne, hogy őrült jó. A gitár vége infravörös fényt bocsát ki, ezt kell pengetni, az egységen vannak a hangnemek és az akkordgombok. A kis doboz hátulján pedig egy hangszóró. A gép ismer is néhány dalt, ami egy újabb ellentmondás, hiszen egy léggitáros minden dalt ismer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik