Élet-Stílus

Milyen a jó naptej?

A bőr egészségének szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a nyári időszakban mivel védekezünk a káros napsugarakkal szemben.

Jó tudni, hogy a káros sugárzás ellen többféle szerrel is védekezhetünk. Ezek a napvédők működésük szerint lehetnek kémia védőszerek, melyek azzal fejtik ki hatásukat, hogy elnyelik a káros UV sugarakat, vagy fizikaiak, melyek nem elnyelik, hanem visszaverik és szétszórják az UV sugarakat – írja az Inforádió.

Azt, hogy egy naptej mennyire hatékony, a világon mindenhol az SPF, vagyis az angol Sun Protection Factor kifejezés jelöli. Hogy a bőrre kenve mennyi ideig és milyen intenzív védelmet fejtenek ki, több tényezőtől is függ: a verejtékezés mértékétől ugyanúgy, mint attól, hogy mennyit tartózkodtunk a vízben. Sokan ott hibázzák el a védekezést, hogy elmulasztják néhány óránként újra felvinni a napvédőt.

Mielőtt vásárlunk érdemes alaposan körülnézni, a bőrtípusunknak és az érzékenységünknek megfelelő típust választani. Fontos szempont kell legyen az allergia is: a naptejekhez gyakran használt illatanyagok és konzerválószerek ugyanis adott esetben allergiát válthatnak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik