Élet-Stílus

Gasztroforradalmárokat vár a Millenáris

admin
admin

2011. 06. 03. 11:10

A legjobb éttermek és borászatok, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek és felsorolni is nehéz, hogy mi minden más várja a Budai Gourmet látogatóit június 3-4-5-én a Millenáris Parkban.

A jelentősen megújuló gasztrofesztivált idén már a Sziget Szervezőiroda jegyzi. „Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint, hogy a gasztronómiai rendezvénypiac legszínvonalasabb és legjelentősebb rendezvényévé tegyük a Budai Gourmet-t. Azt szeretnénk, hogy ez legyen a gasztro-rendezvények rendezvénye, egyfajta eszenciája a többi eseménynek. Mutassuk be minden területről a legjobbakat, legyen a minőség az elsődleges hívó szó, ennek érdekében megnégyszereztük az eddigi költségvetést és megdupláztuk a közreműködők számát” – nyilatkozta Gerendai Károly főszervező.

A már számos nagyrendezvényen edződött borászatokon és pálinkafőzdéken túl, sok olyan résztvevője van az idei Gourmet fesztiválnak, akik először jelennek meg a széles tömegek által elérhető gasztro rendezvényen. Például először fordul elő, hogy az 50 legjobb hazai étteremnek több mint a fele kitelepül, hogy ízelítőt adjanak a konyhaművészetükből. A kulináris kalandozások során megismerkedhetünk a legjobb alapanyagokkal, a legkiválóbb termelőkkel, az elhivatott kereskedőkkel is, de teret kapnak a legjobb a halászléfőzőktől, a pörkölt készítőkig, mindazok, akik hiszik azt, hogy érdemes kiemelkedő színvonalú ételeket és italokat készíteni. A rendezvényen rendhagyó módon egy piactér is kialakításra kerül, ahol bemutatkoznak az ország legjobb termelői piacai, itt helyben megvásárolható lesz a házi termékek színe java.

„Gasztroforradalom zajlik Magyarországon és a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy mekkora tömegeket sikerül a forradalom mellé állítani, hiszen a kínálat, megfelelő mértékű kereslet nélkül nem tud fejlődni” – mondta Gerendai, aki úgy véli, nem túlzás a gasztoforradalom jelző egy olyan országban, amely 60 évnyi folyamatos önáltatás után, egyszerre rohamtempóban igyekszik felzárkózni az élvonalhoz.

„Bár a hazai kínálat és az általános gasztrokultúránk néhány év alatt többet fejlődött, mint előtte évtizedeken át, sajnos a többség fejében még mindig a mennyiség fontosabb a minőségnél” – mondja Gerendai. A megújult Budai Gourmet igyekszik bebizonyítani, hogy van tömeges érdeklődés a minőségi vendéglátás és gasztronómia iránt. Ennek érdekében próbál minél teljesebb képet adni a hazai gasztronómia csúcstermékeinek és szolgáltatóinak világáról. „Mindenből a legjobbat szlogennel kezdtünk neki rendezvény megújításának, azonban tisztában vagyunk vele, hogy a jó vagy a legjobb egy szubjektív kategória, ezért első körben felkértük a legnevesebb és legelismertebb hazai szakértőket, hogy legyenek a segítségünkre a résztvevők kiválasztásában”- tudtuk meg Gerendaitól.

A hazai rendezvények közül egyedülálló módon, a Budai Gourmet rendezvényre csak szakmai előzsűrizés és meghívás útján lehet bekerülni. A látogatók tehát, a szakértők által elvégzett minőségi szelekció után kapnak ízelítőt, a kereskedelmi forgalomban beszerezhető legjobb termékekből, a pezsgőktől az ásványvizeken át, a kávé és tea különlegességekig.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a rendezvénynek ne csak a gasztro kínálata legyen színvonalas, hanem az általános körülmények is kiemelkedők legyenek a látogatók számára. Ezért a takarítástól az ülőhelyek számáig, minden területen, a tömegrendezvényeken megszokottnál lényegesen jobb körülményeket biztosítanak, ezzel is erősítve a rendezvény prémium jellegét. Ahhoz, hogy megfelelő számú ülőhelyet tudjanak kialakítani, például lefedik a Millenáris park egyik tavát és annak felületén is asztalokat és székeket helyeznek el.

A Budai Gourmet június 3-án 12 órától nyit, a belépő 2900 forint, amely magágba foglal egy kóstoló poharat és egy Fesztivál Kártyát, amely a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze. A kártya a rendezvény számos pontján készpénzzel vagy bankkártyával feltölthető, az egyenleg minden terminálon ellenőrizhető és a kártyán megmaradó egyenleg, a rendezvény végéig visszaváltható.

A rendezvényen két színpadon is zajlanak majd szakmai bemutatók, előadások, amelyek részletes programja itt olvasható.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.