Élet-Stílus

2018-ig kap fizetést a lesérült focista

A DVSC játékosa – egy sérülés következtében – a hónapokig tartó kórházi kezelés ellenére kénytelen volt félbeszakítani pályafutását. 2018-ig folyamatos kártérítésben részesül.

A felperes focista több klub színeiben is játszott, 2002-től pedig a DVSC igazolt játékosa volt. Ugyanebben az évben edzés közben balesetet szenvedett, majd a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Baleseti Sebészeti Osztályán látták el.

A kezelések ellenére nem javult az állapota, így keresztszalag-műtétet végeztek el rajta. Az operáció következtében fertőzés támadta meg a lábát, ezért hónapokon át tartó kezelést kapott. Ám a folyamatos ellátás és a gyógytorna ellenére sem történt változás, az orvosok pedig nem javasolták az újabb műtétet, sőt állapotát véglegesnek minősítették.

A polgári törvénykönyv úgy rendelkezik, hogy a károkozó köteles megtéríteni a kárt, továbbá a károsult vagyonában beállt értékcsökkenést és az elmaradt vagyoni előnyt. Mivel a labdarúgó pályafutását egyelőre nem folytathatja, a Debreceni Ítélőtábla K. P felperesnek másodfokon 16 millió 798 ezer forint kártérítést, ezen kívül 2011. január 1-től 2018. június 30-ig havi 150 ezer forint járadékot ítélt meg.

Az elsőfokú ítélet ennél egyébként jóval nagyobb összeget: 38 millió forint kártérítést és havi 500 ezer forint járadékot határozott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik