Élet-Stílus

Fehéren feketén: Liszt emlékkoncert

Fantasztikus sikerrel és látvánnyal zajlott le a Red Bull Liszt Remix emlékkoncert az Uránia Filmszínházban.

Sajátos zenei átdolgozásokkal tisztelgett a 200 éve született Liszt Ferenc előtt több hazai előadó. A filmszínház színpada a koncert időtartamára fehérbe borult, és ezen csak az előadók színesítettek.

Az eseményt a Balkan Fanatik nyitotta meg rendhagyó látvány- és zenei világgal. Ferenczy Szonja a zenekar rapper-énekesnője egy hófehér hintáról szórta vérvörös rózsaszirmait, míg Kovács Nóri feltornyozott frizurával dalolta a Repülj madár című slágert. A zenekar megjelenését a Plániel Communication stylisttanulói tették ünnepélyessé és látványossá: “A koncepció szerint a komolyzenei stílust kevertük a Balkan Fanatik kialakult arculatával. Yorgos például az etnovonalat képviseli, míg Lepés Gábor a technostílussal vadítja kinézetét. Nóri a népzenei díva, míg Szonja egy vagány rapperlány, aki most egy nőies arcát is megmutatta”- mondta el Lotfiné Rakoszky Melinda, aki maga tervezte az énekesnők ruháját.

A további fellépők is hasonló látvánnyal és hangzással emelték az est színvonalát: 2011-ben az Év elektronikus zenei produkciója kategóriában Fonogram-díjjal jutalmazott Compact Disco, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, és a The Carbonfools, valamint Rúzsa Magdi is elkápráztatta közönségét a 26-ai koncerten.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik