Élet-Stílus

Messi egymaga többet ér, mint a Monicomp-liga

Gonosz dolog összevetni a magyar focisták értékét a Barca és a MU keretének árával, mégis megtettük. Kis pénz, kis foci.

Bár a Bajnokok Ligája döntőjét csak szombaton játsszák, az már kiderült, melyik az értékesebb csapat. Az átigazolásokkal foglalkozó német transfermarkt.de oldal statisztikája szerint a Barcelona keretében 554 millió euró értékben rúgják a labdát, a Manchester vezetése pedig mindössze 387 millió eurónyi játékos felett rendelkezhet.

Az angoloknál Wayne Rooney a „combosabb falat” a maga 52 millió eurós kivásárlási árával, hozzá képest a 37 millió euróért megkapható Vidic vagy a 28 milliós diszkontáron számolt Nani és Berbatov tényleg nem tétel.

A spanyoloknál a nagy fogás természetesen a kétszeres aranylabdás, Lionel Messi, aki egymaga ér 100 millió eurót (kb 27 milliárd forint). De a Xavi, Iniesta és David Villa trióért is 160 millió eurót kérne a spanyol szakvezetés.

Messi többet ér

Messi többet ér

Kérdés persze, hogy a BL-döntőben érintett csapatvezetők versenyezhetnek-e egy olyan piacon, ahol egy árérzékeny eurómilliomos nem egészen 87 millióért egy komplett bajnokságot vehet magának, Fradival, Újpesttel, Paolo Sousával és egy NB II-es miniszterelnökkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik