Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: 5,6 milliárd forint kell a legmenőbb kártyához

A JP Morgan hitelkártyája nem is műanyagból, hanem aranyból és platinaötvözetből van. Azoknak, akiknek már nincs mivel felvágni.

Aki a „Pincér! Fizetek!” felszólításkor egy fekete American Expresst húz elő, bizonyos körökben a lehető leghatározottabban jelzi, hogy igazi csúcsragadozó. „Hagyd, majd én.” – jöhet rá ezentúl a kontra JP Morgan Palladium hitelkártyával, ami még az Amexnél is sokkal menőbb. Nemcsak az autók, órák, jachtok méretével lehet ugyanis versenyezni, a bankok még plasztikkártyáikkal is folyamatosan egymásra licitálnak.

A JP Morgan kártyája egyébként nem is műanyag, hanem 23 karátos arany és palládium, ami egy ezüstös színű ritka platinafém és természetesen borzasztó drága. A kártya értéke önmagában is 1000 dollár. Palladium kártyát nem igényelhet akárki: legalább 30 millió dolláros (mintegy 5,6 milliárd forintos) megtakarítás szükséges hozzá a JP Morgannél, a világ legnagyobb befektetési bankjánál, a hitelkeret pedig természetesen korlátlan, ahogy ez ebben a kategóriában illik.

A kártya a sajtóanyag szerint „olyan extra szolgáltatásokat nyújt, amit senki más a piacon”. Erről bővebb tájékoztatást nem adtak, de gyaníthatóan egyfajta concierge, vagyis inas szolgáltatásról lehet szó, tehát telefonhívásra/emailre segítenek asztalt foglalni éttermekbe, megszervezik az utazásokat illetve virágot küldenek az ismerősöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik