Élet-Stílus

Biztonságosak a strandok?

A szezon kezdetével az ÁNTSZ górcső alá veszi az országban működő strandok és fürdők állapotát.

A szakemberek kirívó szabálytalanságot egyelőre nem találtak, noha igaz az is, hogy a szezonálisan működő, összesen 626 fürdőnek eddig csak harmadát ellenőrizték – mondta el Kovács Márta, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közegészségügyi főosztályának vezetője. A szakértők hozzátette a strandok évről-évre egyre később nyitnak, ezért nem végeztek még az ellenőrzésekkel.

Az ellenőrzések során a leggyakoribb hibák között a megrepedezett burkolatok, a rendezetlen pihenőterületek szerepeltek, és olyan hely is volt, ahol az uszodamester személye jelentett gondot, az üzemeltetők ugyanis nem biztosított ilyen felügyeletet. Az ellenőrök természetesen minden ilyen esetben intézkedtek – tájékoztatott Kovács Márta.

A főosztályvezető hangsúlyozta, hogy a strandokon nemcsak az üzemeltetőknek vannak kötelességei, hanem a szülőknek is: felügyelet nélkül ugyanis egy 6 éven aluli gyermek se tartózkodhat a medencékben. A szakértő emellett felhívta a figyelmet a higiéniás előírásokra is, melynek betartása mindenki számára fontos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik