Élet-Stílus

15 millióért fut a hatalmas magyar

Overdose ezúttal a Racing & Football Outlook, azaz az angol sportfogadók legnépszerűbb hetilapjának borítójára került fel „A hatalmas magyar” címmel. A magyar csodaló 15 milliót nyerhet, ha győz.

Overdose a Haydock Parkban szerepel (a Group II-es viadal felkészülés az ascoti versenyre), ahol két éve indult volna a Temple Stakes nevű versenyen, de akkor lebetegedett. Csakúgy, mint akkor, most is favoritnak számít, mégsem a győzelem a tét, hanem az, hogy képes lesz-e kimagasló formát mutatni, az élbolyban végezni az ezer méteres versenyen.

“Overdose dolga roppant nehéz lesz” – olvasható a ló hivatalos honlapján. “Ugyanis hiába Group II-es a verseny besorolása, Group I-es mezőny jött össze, mivel az ascoti indulók közül sokan nézték ki a futamot a felkészülésre. Overdose ilyen társaságban csak az érvénytelenített párizsi versenyén futott.” Az oldal esélylatolgatása szerint Overdose 14 riválisa közül a címvédő Kingsgate Native és Markab a futam legnagyobb esélyese. Borderlescott mindig az élbolyban, vagy annak közvetlen közelében végez, Sole Power és Tangerine Trees esetében pedig egyedül mai formájukon múlik, meddig jutnak.

A kérdés az, Overdose képes-e versenyben lenni ezzel az öt lóval. Ha igen, az azt jelentené, hogy idén Európa legnagyobb sprinterversenyeiben is eséllyel indulhatna. Overdose első 12 versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában – 14 veretlen futást követően – kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal győzött.

Overdose következő versenye a tervek szerint a június 14-i Royal Ascot lesz, ha a főpróbának szánt – magyar idő szerint 16 órakor elrajtoló – szombati futamban jó formát mutat, de a 45 ezer fontos első díj (15 millió Ft) sem elhanyagolható, hiszen – mint korábban megírtuk – jelzálogot jegyeztetett be Mikóczy Zoltán üzletrészére a telivért tulajdonló Overdose Vagyonkezelő Kft.-ben a verpeléti Evowine Kft. bortermelő cég

Ajánlott videó

Olvasói sztorik