Élet-Stílus

Kirúgták a Holokauszt Emlékközpont vezetőjét

admin
admin

2011. 05. 19. 18:33

Azonnali hatállyal felmondott Harsányi Lászlónak, a budapesti Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatójának első ülésén az újonnan bejegyzett közalapítványi kuratórium.

Harsányi László nem kívánta kommentálni a hírt, mindaddig míg az átadás-átvétel le nem zajlott. Arra kérdésre, hogy mivel indokolták felmentését, Harsányi az MTI-nek azt mondta, “semmivel”. Szerinte a közalapítvány nincs veszélyben, az csupán új vezetést kap.

A Népszabadság információja szerint a Haraszti György, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem professzora által vezetett testület Szita Szabolcs történésznek adott ideiglenes megbízást az intézmény igazgatására. A lap úgy tudja, a közigazgatási és igazságügyi tárca már fel is kérte Szita Szabolcsot egy új intézményi koncepció kidolgozására.

Haraszti György az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy az új kuratórium új kiállítási koncepciót, tudományos vezetést képzel el, és ehhez keresnek alkalmas embert.

Bejelentette: június 30-án pályázatot írnak ki az igazgatói posztra. Leszögezte: a pályázaton bárki indulhat, és valószínűsítette, hogy Szita Szabolcs is pályázik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.