Élet-Stílus

Wolf Kati mégis győzött

Több tévénéző választotta őt, mint az RTL üdvöskéjét, Alekoszt. A köztévé az énekesnő miatt - 30,2 százalékos közönségaránnyal - megverte a kereskedelmi csatornákat.

Már az Eurovíziós Dalfesztivál keddi elődöntője is jól teljesített, volt olyan idősáv, amikor az M1 már akkor is megelőzte a kereskedelmi tévéket. Szombaton pedig nagyon jól teljesített az európai dalverseny. Wolf Kati ugyan nem került a legjobbak közé, ám a nézettségi versenyben győzött idehaza.

Időközben kiderült, hogy nemcsak a magyarok várták előbbre az énekesnőt, hanem a világ egyik legnagyobb fogadóirodája is, amely a 3–5. helyre tartotta esélyesnek – mondta az MTV műsorigazgató-helyettese. Várkonyi Attila emlékeztetett rá, hogy a szavazás idején folyamatosan pfujolt a közönség egy része, mert nem tetszett nekik az eredmény. Az is biztos, hogy a magyar zenének sikerült átlépnie a határokat, mert Angliában és
Dániában biztosan kiadják a dalt – tette hozzá.

Közben a napilapok emlékeztetnek a furcsaságokra és rosszindulatú cikkekre is. A Magyar Nemzet idézi a Felvidék Ma hírportált, amely szerint sokakat meglepett, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulójára többen szavaztak Izlandon, mint Szlovákiában, ahonnan többen is jelezték, hogy voksaikat hibaüzenettel küldte vissza a rendszer.

Több újság is közli a Tageszeitung cimű lap cikkét, amely szerint politikai okokból kellett elutasítani Wolf Katit, “mert Orbán Viktor egyik kegyeltje”. A baloldali lap szerkesztőségét a Blikk felhívta. A cikk írója névtelen, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva kitartott korábbi véleménye mellett, noha a magyar énekesnőt szimpatikusnak, produkcióját pedig kifejezetten jónak nevezte.

Az Eurovíziós Dalfesztiválról eredménye és a politika közötti kapcsolat közötti összefogás azonban némileg erőltetett. Az alapján ugyanis Azerbajdzsán nemzetközi megítélése sokkal jobb, mint Svájcé, akinek az énekesét Wolf Kati ugye legyőzte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik