Élet-Stílus

Azerbajdzsán nyert az Eurovízión

Magyarország a 22. helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon. A maximális 12 pontot mindössze Finnországtól kapta meg Wolf Kati. A versenyt Azerbajdzsán nyerte, a második Olaszország lett, míg a harmadik helyen a svédek végeztek. Az énekesekre 43 országban szavazhattak.

A Magyarországot képviselő Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? (What about My Dreams) című dalával a szakmai zsűrik szavazatainak összeszámlálása alapján a 22. helyen állt. A szakmai zsűrik és a közönség szavazatai alapján született előzetes végeredményt vasárnap kora hajnalban hozták nyilvánosságra.

Azerbajdzsáni duó, Ell és Niki nyerte az 56. Eurovíziós Dalfesztivált, amelyet szombaton este rendeztek a németországi Düsseldorfban. A két fiatal énekes a Running Scared című dallal végzett az első helyen.

A versenyen 43 ország vett rész, közülük – a két elődöntő után – 25 ország versenyzői vehettek részt a döntőben, amelyet becslések szerint csaknem 60 európai és tengerentúli országból több mint 120 millió televíziós néző követte figyelemmel.

Magyar versenyző utoljára 2007-ben szerepelt a fesztivál döntőjében. Rúzsa Magdi akkor a 9. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik