Élet-Stílus

Miért jó a zöld kávé?

Nemcsak fogyaszt, de a zöld teához hasonlóan remek antioxidánsforrás is.

Kávézásban jók a magyarok: fejenként átlagosan 144 litert iszunk egy évben, ami még az egy főre eső sörfogyasztást is túlszárnyalja. Ezzel csak annyi a gond, hogy a feketekávé a pörkölés után nyeri el végleges formáját, ám ennek hatására elveszti értékes és hasznos hatóanyagait.

Pörkölt társával ellentétben a zöld kávé klorogénsavban gazdag, ami egy hatékony antioxidáns: még a zöld tea hatóanyagánál is tízszer erősebb. A sav hatásos a szabadgyökök ellen, meggátolja a zsír felszívódását a szervezetben, étkezés után gyorsítja az anyagcserét és serkenti az emésztést. Hasonlóan a zöld teához élénkít és frissít: hatóanyaga lassan szívódik fel és hosszú ideig kifejti hatását.

AJÁNLOTT LINKEK:

Zöld tea után zöld kávé (shtrend.hu)
Zöld kávé a fincsi fogyókúra (zoldhaz.info)
Mi az a zöldkávé? (coffeevitalis.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.