Élet-Stílus

Így maradhat sokáig sovány

Hogy diétánk eredménye tartós legyen, nem elég csak azon változtatnunk, amit eszünk.

Az egészséges táplálkozás az álomsúly felé vezető úton csak az első lépés, ám ezt sok fogyókúrázó figyelmen kívül hagyja. A többség ugyanis villámsebességgel szeretne megszabadulni fölösleges kilóitól – különösen a bikiniszezon előtt – ezért kipróbálják az összes gyors eredményt ígérő „csodamódszert”, és elfelejtik, hogy amellett, hogy megterhelik szervezetüket, a tartós hatásról is lemondhatnak.

A hatásos fogyókúra ugyanis nem egy hónap alatt zajlik: ahhoz, hogy a leadott kilók később se jöjjenek vissza, életmódváltásra van szükség. A szakértők szerint csak az hozhat eredményt, ha az új étrend mellé, új elveket és új időbeosztást készítünk.

Jó tudni, hogy a testsúly a zsírsejtek számától függ. Az elhízásra hajlamosaknak rossz hír, hogy nekik gyerekkoruktól kezdve több zsírsejtjük van, melyek számát később már nem változtathatják. Ez azt jelenti, hogy egy-egy fogyókúrával nem a zsírsejtek számát, hanem zsírtartalmát csökkentik. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy az egyszer már „meghízott” sejt – még ha ki is ürítik – később is mohón várja vissza megszokott zsírtartalmát: ez az egyik legnagyobb akadálya a tartós eredményeknek, melyet csak összehangolt mozgás- és táplálkozásprogrammal lehet kivédeni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mi a tartós fogyás titka? (inforadio.hu)
Fogyj le tartósan a legújabb életmódprogrammal (cosmopolitan.hu)
Fogyókúra okosan: a tartós fogyás szabályai (vital.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik