Élet-Stílus

Caspian, a fotogén uhu fióka

A kis bagoly modellkarrierbe kezdene. Szülei ügyvédnek vagy orvosnak szánják.

Ez az uhu, avagy nagy fülesbagoly a Cincinnati Állatkertben kelt ki a tojásból. Szüleitől az elegáns Caspian nevet kapta, akik nagy reményekkel álltak a trónörökös érkezése előtt. Ám hogy milyen jövőt tartogat a kicsinek az élet, ki tudja?

Caspian a családi fotózáson olyan ösztönös tehetséggel kezdett el pózolni, mint egy született fotómodell, és minél több kép készült, annál jobban élvezte a dolgot. A mama meg a papa összedugták fejüket aznap este az egérvacsora fölött, hogy talán hagyni kell kicsit az ifjút, hadd próbálgassa a szárnyait, aztán majd kiderül, mit szeretne kezdeni magával az uhutársadalomban. Még az is lehet, hogy a modellkarrier mellett is elvégzi az orvosi egyetemet, mint nagybácsikája, Dr. Bubo.

Az éjjel vadászó uhu egyébként az egyik legnagyobb a bagolyfélék között. Nagy termete miatt a madarak-kisebb emlősök mellett képes elkapni a rókát, sőt, akár egy őzgidát is!

A kisfilmben uhufiókákat gyűrüz egy dán madárvédő. A fájdalommentes művelet során jelzőgyűrű kerül a madár lábára, így később beazonosítható lesz.

AJÁNLOTT LINKEK:

Bővebben a madárgyűrűzésről a Magyar Madártani Egyesület weboldalán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik