Élet-Stílus

Királyi menyasszonyok és csodálatos ruháik

A királyi esküvő évszázadok óta a legrangosabb események egyike, ahol a ceremónián kívül mindenkit a menyasszony kinézete érdekel a legjobban.

Napjainkban sincs ez másképp, így ma egy világ szeme szegeződik a két fiatalra, Catherine Middletonra és Vilmos hercegre.
A brit királyi családban már hagyománynak mondhatóak a hatalmas esküvői felhajtások és a káprázatos menyasszonyi ruhák viselete.

Annak idején 1947. november 20-án II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg mondta ki a boldogító igent hasonló felhajtás közepette. A ragyogó, fiatal Erzsébet egy egyszerű és letisztultan csipkés menyasszonyi ruhában vonult az oltár elé, ami kellőkép illett visszafogott természetéhez. Akkoriban még nem volt olyan erős a divattervezők befolyása, mint napjainkban, így sokkal inkább a tradíciók kapták a hangsúlyt a királyi pár megjelenésében.

A sorban a trónörökös Charles herceg és Diana Spencer következett, aki ebben a habcsók fazonú ruhában indult el, akkor még tündérmesének hitt házasságába. Az esküvő 1981. július 29-én zajlott le és a tragikus sorsú Dianát azóta is a legdivatosabb királynék egyikeként tarjuk számon.

Andrew herceg és Sarah Fergusson 1986-os esküvőjükön mindenkit egyöntetűen lenyűgöztek. Fergie több méter hosszú uszálya és alakját kiemelő karcsúsított ruhája élete legjobb öltözéke is volt egyben a divatkritikusok szerint.

Edward herceg és Sophie Rhys-Jones 1999. június 19-én kötött házassága azóta is töretlen és botrányoktól mentes. A legkisebb királyfi természetesen cutaway-ben jelent meg –ez a frakkhoz hasonló formális, társasági viselet- és Sophie egy konszolidált fazonú menyasszonyi ruhában lépett be a királyi családba.

Charles herceg második házassága Camilla Parker-Bowles oldalán egy tökéletesen összeillő öltözékben indult útjára. Camilla hiába keserítette meg Diana életét éveken át titkolt szeretőként, hiába ellenezte Erzsébet királynő ezt a kapcsolatot, mégis egy legendás, sokat megélt szerelem teljesedett be, amikor 2005. április 9-én összeházasodott a pár.

De nem csak a brit nemesek esküvői körül kattannak a vakuk, ha a menyasszony kilép a nyilvánosság elé csodálatos ruhájában.
Más királyi családok is az érdeklődés középpontjában állnak, és tudnak újat mutatni az esküvői trendben is. Ennek okán bemutatunk néhány példát galériánkban a királyi családok legszebb ruháiból.

A királyi esküvőről tudósításunkat itt követheti percről percre >>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik